Cursus gesprekstechnieken

Communicatieve vaardigheden zijn niet alleen op het werk, maar ook in je privéleven een grote aanwinst. Door je boodschap assertief uit te dragen, kun je gesprekken sturen, je medewerkers motiveren, je producten en diensten verkopen, effectiever vergaderen en je standpunten beter beargumenteren. Met een cursus gesprekstechnieken investeer je eenmalig in vaardigheden waar je de rest van je leven van profiteert.

Wat je leert tijdens een cursus gesprekstechnieken

Een training in gesprekstechnieken helpt je om helderder, plezieriger en effectiever te communiceren. Zowel jij als je collega’s zijn hierbij gebaat. Tijdens onze cursus, die op diverse plekken in Nederland wordt gegeven, komen de volgende vier vaardigheden aan bod:

 1. Luisteren
  We denken allemaal dat we kunnen luisteren, maar is dat wel zo? Laten we onze gesprekspartner uitpraten? Moedigen we hem of haar aan om jou te vertellen wat er écht aan de hand is? Zijn er wellicht boodschappen die niet worden uitgesproken, maar wel worden uitgezonden? We kijken eerst naar je huidige luistervaardigheden om vervolgens in de praktijk te oefenen.
   
 2. Vragen stellen
  Als verlengstuk van je luistervaardigheden, is vragen stellen een essentiële gesprekstechniek. Open vragen zijn hierbij bijzonder effectief en helpen je om je in te leven in je gesprekspartner.
   
 3. Feedback ontvangen en geven
  Feedback ontvangen is als een cadeautje: de ander neemt de moeite om jou op jouw gedrag of houding aan te spreken. Jij bepaalt wat je hiermee doet. Omgekeerd is feedback geven een belangrijk instrument om collega’s bij te sturen. Tijdens de cursus leer je hoe je niet aanvallend overkomt aan de hand van beproefde feedbacktechnieken.
   
 4. Discussiëren
  Iedereen heeft het recht om zijn of haar mening te uiten. Na het daadwerkelijk zeggen wat je denkt, is het respecteren van verschillende meningen respecteren en je eigen mening niet doordrukken is misschien wel de grootste uitdaging.

Tijdens een cursus gesprekstechnieken werk je aan competenties als mondelinge uitdrukkingsvaardigheid, luisteren, inlevingsvermogen en flexibiliteit. Je wordt een prettige gesprekspartner en krijgt meer dingen gedaan dan voorheen, dankzij verbeterde relaties met mensen in je omgeving.

Voor wie is zo’n cursus geschikt?

Iedereen die in het dagelijks leven doelgerichte gesprekken wil voeren, kan van een cursus gesprekstechnieken profiteren: studenten, werknemers, managers, verkopers, politici, enzovoort. Benieuwd naar de data en plaatsen? Binnenkort vind je meer informatie op deze pagina.

X