Vragen over de inhoud van onze training

 • Wat zijn gesprekstechnieken?

  Voor goede communicatie zijn in feite twee dingen belangrijk: spreken en luisteren. Dat klinkt logisch, maar zo makkelijk is dat niet. Maar al te vaak is één persoon te lang de spreker of ontvanger, terwijl de rollen in een goed gesprek eerlijk verdeeld horen te zijn.

  Om een zakelijk gesprek optimaal te laten verlopen dien je een goede sfeer te creëren, de doelen af te spreken, regelmatig terug te koppelen naar deze doelen en hardop te denken. Het gaat erom dat beide partijen voldoende input leveren en samen naar de gewenste uitkomst werken.

  Gesprekstechnieken zijn hulpmiddelen die je inzet om dit te waarborgen en een gesprek zo prettig mogelijk te laten verlopen . Wil je meer weten over wat gesprekstechnieken zijn? Lees dan ons artikel.

 • Wat is de doelgroep voor deze training?

  Iedereen van 18 jaar of ouder die vanuit zijn functie regelmatig zakelijke gesprekken voert en zich graag verder wil ontwikkelen op dit gebied. Deze training is heel waardevol voor iedereen die direct samenwerkt met andere mensen en deze samenwerking effectiever wil maken. Een groot deel van de deelnemers bekleed meestal een leidinggevende, coachende of aansturende rol of is werkzaam in een HR-functie.

 • Is er een bepaald opleidingsniveau of voorkennis nodig om deel te nemen?

  De meeste deelnemers aan onze trainingen hebben een WO, HBO of MBO achtergrond. Onze cursussen en workshops zijn dan ook afgestemd op deze variatie in opleidingsniveaus. Verder is er geen specifieke voorkennis nodig om deel te nemen aan een van onze cursussen.

 • Wordt er nog een intake gedaan voor de training?

  Voorafgaand aan de training krijg je een digitale intake toegestuurd die je moet invullen zodat de trainer zich kan inleven in jouw situatie, je vraagstukken en je ontwikkelpunten.

 • Krijg ik advies met betrekking tot mijn persoonlijke doelen?

  Ja, voorafgaand aan de training vul je een intake formulier in waarin je jouw persoonlijke doelen formuleert. Tijdens de training worden deze doelen nauwlettend in de gaten gehouden en aan het einde van de training krijg je tips hoe je dit verder op kunt pakken. Mocht je er behoefte aan hebben om na de training ook nog persoonlijk gecoacht te worden dan kan dat ook.

 • Is de training vooral gericht op werk- of privé situaties?

  De meeste mensen die deelnemen aan de training doen dat omdat ze zich vanuit hun functie verder willen bekwamen in hun communicatievaardigheden. Voorafgaand aan de training vult elke deelnemer een online intake in zodat we een goed beeld krijgen van de zaken waar hij/zij tegenaan loopt. Tijdens de training gaan we vervolgens in op deze situaties. Hierdoor richt de training zich vanzelf meer op werksituaties. De inzichten die we echter die dag behandelen zijn zowel toepasbaar in werk- als privé situaties.

 • Worden er oefeningen en rollenspellen gedaan?

  Vanzelfsprekend wordt er veel geoefend, dat vinden we cruciaal bij een praktische training over gesprekstechnieken. Op deze manier kun je namelijk beste ervaren hoe je de technieken in de praktijk toepast en wat het effect is.

 • Zijn er follow-up mogelijkheden na de training?

  Mocht je na afloop van de training vragen hebben over de inhoud van de trainingsdag dan kun je daarvoor terecht bij de trainer, deze helpt je graag verder.

  Mocht je jouw gesprekstechnieken en communicatie vaardigheden verder willen ontwikkelen onder begeleiding van de trainer dan bestaat eventueel de mogelijkheid tot persoonlijke coaching.

 • Waarom zou ik voor jullie kiezen?

  Vijf redenen:

  1. Wij focussen op ‘zelf ervaren’ en ‘doen’
  Deze training op het gebied van gesprekstechnieken richt zich vooral op de praktijk en slechts kort op de theorie. Je zult vooral leren door te ervaren en te doen. Communicatie is immers een vaardigheid, geen theorie.

  2. De technieken hebben hun effectiviteit bewezen
  Alle technieken zijn gebaseerd op jarenlange ervaring en zijn toegepast bij honderden klanten in uiteenlopende situaties. Ze worden duidelijk en eenvoudig uitgelegd en worden geoefend in situaties waarmee je daadwerkelijk in het dagelijks leven te maken hebt.

  3. Alles is direct toepasbaar
  Omdat oefenen met de technieken in realistische alledaagse situaties centraal staat kun je er meteen na de training mee aan de slag.

  4. Honderden tevreden klanten gingen je voor
  Sinds de eerste jaren dat we onze training gesprekstechnieken geven, hebben we een behoorlijke achterban aan tevreden klanten opgebouwd. Kijk maar!

  5. Je krijgt resultaatgarantie
  Als je het beloofde resultaat niet behaalt, dan is dit voor ons risico. Onze tevredenheidsgarantie geldt zowel voor onze 1-daagse open trainingen als onze 1-daagse in-company trainingen. Lees hier de voorwaarden.

 • Wat doen jullie als ik het beloofde resultaat niet behaal?

  Als één of meer deelnemers het beloofde resultaat niet halen naar aanleiding van hun deelname aan een 1-daagse training, dan is dit voor risico van tijdwinst.com. Deze resultaatgarantie is een mooie extra reden om te kiezen voor onze populaire 1-daagse cursussen over slimmer werken.

  Hoe werkt onze resultaatgarantie? Indien de beoogde resultaten naar aanleiding van de deelname aan een 1-daagse training niet naar wens zijn behaald, ontvangen de desbetreffende deelnemer(s) persoonlijke begeleiding tot het resultaat naar tevredenheid behaald is.

  Als extra service mogen alle deelnemers aan onze 1-daagse open trainingen en in company trainingen, de rest van hun leven dezelfde training in de vorm van onze maandelijkse 1-daagse open training tegen kostprijs keer op keer weer volgen. Onze trainingen worden continu doorontwikkeld, hiermee blijf je dus altijd up-to-date van de laatste nieuwe technieken en inzichten en zorg je ervoor dat je kennis op het gebied van slimmer werken op peil blijft.

Overige vragen

 • Wat is een incompany of inhouse cursus?

  Alle onze trainingen en (korte) workshops worden ook op incompany (inhouse) basis bij jou op locatie verzorgd.

  Bij deze trainingsvorm wordt de cursus voor je organisatie gegeven op nagenoeg elke gewenste locatie, op de wijze die voor jou en je collega’s het beste uitkomt.

  Een incompany training biedt je vele voordelen:

  • De trainingsinhoud is flexibel en kan desgewenst voor je organisatie op maat worden gemaakt.
  • Je bespaart op reistijd en reiskosten voor de deelnemers door zelf de locatie te bepalen.
  • Je bepaalt in overleg met ons de optimale grootte van de groep(en).
  • De deelnemers ontvangen, indien gewenst, na afloop een certificaat als bewijs van deelname.
  • Een incompany training is al snel goedkoper dan deelname met meerdere mensen aan cursussen met een open inschrijving.

  Vraag kosteloos en vrijblijvend een offerte aan voor een incompany training.

 • Wat is een open training?

  Onze training gesprekstechnieken is beschikbaar als open training. Bij deze cursusvorm wordt de cursus door ons georganiseerd op centraal gelegen locaties in Nederland en soms ook in België. De open trainingen vinden maandelijks plaats. Voor meer informatie over de eerstvolgende beschikbare datum kun je de agenda raadplegen.

  Een open training is geheel verzorgd, wat betekent dat alle handouts, lunch, dranken en versnaperingen gedurende de dag zijn inbegrepen in de prijs.

 • Waar vind ik de datums van de 1-daagse open trainingen?

  Alle beschikbare datums van onze maandelijks georganiseerde 1-daagse open trainingen, vind je via de volgende link naar de agenda met open trainingen.

 • Ik kan in de agenda niet alle locaties terugvinden?

  Voor onze open trainingen maken wij jaarlijks een planning bij de verschillende locaties. De data liggen daarmee al lang van tevoren vast. Het kan daardoor zijn dat niet alle trainingen op al onze locaties gegeven worden. Kijk voor het actuele aanbod van onze trainingen en locaties in onze trainingsagenda.

 • Ik wil graag op een specifieke datum deelnemen maar de training staat op vol?

  We werken bij onze open trainingen op basis van inschrijving. Het kan daarom zijn dat de groepen snel vollopen. In onze agenda kun je zien of er nog een plekje beschikbaar is op de datum van jouw voorkeur. Mocht dit niet meer het geval zijn, dan zul je een andere datum moeten kiezen. Gezien onze trainingen meerdere keren per maand verzorgd worden op diverse locaties is er altijd op korte termijn een plekje beschikbaar, we werken daarom helaas niet met wachtlijsten.

 • Kunnen jullie ook korte workshops en lezingen verzorgen?

  Geen probleem. Spreekt een bepaald thema uit onze cursussen je aan en zou je hier graag een korte workshop over willen volgen? Dat kan. Wij verzorgen dit soort korte workshops op incompany basis bij jou op locatie (ook wel inhouse genoemd) voor een groep mensen (collega’s, klanten etc.).

  Vraag vrijblijvend een offerte aan en vertel ons je wensen. We denken graag met je mee om een korte inspirerende workshop samen te stellen.

 • Wat kost een training of workshop?

  1-daagse open trainingen

  De kosten voor onze geheel verzorgde maandelijkse 1-daagse open training zijn €475,- excl. btw per persoon. Deze prijs is inclusief hand-outs, lunch en dranken gedurende de cursusdag. Bij inschrijving voor een open training met 2 of meer personen zijn er interessante kortingen. Je leest er alles over op onze korting-pagina. Je kunt je eenvoudig inschrijven voor een van de maandelijkse open trainingen.

  In-company trainingen en workshops

  De kosten voor een in-company training of korte workshop bij jou op locatie lees je in een vrijblijvende offerte die we je graag toesturen. Je vraagt kosteloos een offerte aan voor een cursus of workshop bij jou op locatie via ons online offerte-aanvraagformulier.

 • Hebben jullie korting voor studenten?

  We hebben zelf ook de studententijd meegemaakt en weten dat het in die periode een uitdaging is om de eindjes financieel aan elkaar te knopen.

  Kijk eens op onze kortingspagina waar je ook leest over kortingen voor studenten.

 • Kunnen jullie ook gratis een cursus of workshop verzorgen?

  We krijgen met regelmaat aanvragen om kosteloos trainingen of workshops te verzorgen voor bijvoorbeeld netwerkverenigingen, stichtingen zonder winstoogmerk en goede doelen.

  Als we zelf geen kosten zouden hebben om ons bedrijf draaiende te houden, zouden we hier graag aan meewerken. Helaas is dit niet de realiteit. Ons bedrijf heeft net als elke andere organisatie een normale kostenstructuur die we zo laag mogelijk proberen te houden. We kunnen dus helaas geen gratis trainingsprogramma’s verzorgen.

  Dat neemt niet weg dat wij er al alles aan doen om onze tarieven zo scherp mogelijk te houden en je daarbij maximale kwaliteit te bieden.

  Vraag vrijblijvend een offerte aan en lees alles over de mogelijkheden.

 • Verzorgen jullie ook trainingen in het Engels?

  Onze trainers zijn gewend om in het Engels te spreken, lezen en denken. Daarom bieden wij voor onze incompany trainingen en korte workshops de mogelijkheid om deze ook Engelstalig te laten verzorgen.

  Geef s.v.p. bij een offerte-aanvraag aan dat de voorkeur uitgaat naar de voertaal Engels en wij passen ons graag aan zonder extra kosten.

 • Verzorgen jullie ook trainingen in het weekend?

  We zijn je ook in het weekend graag van dienst. Onze incompany trainingen en korte workshops kunnen op elke dag (met uitzondering van reguliere feestdagen) worden verzorgd bij jou op locatie.

  Geef s.v.p. bij een offerte-aanvraag aan dat de voorkeur uitgaat naar een dag in het weekend en wij passen ons graag aan.

 • Verzorgen jullie ook trainingen in België, Duitsland en andere landen?

  Onze in-company trainingen op locatie worden verzorgd bij organisaties in heel Europa en zelfs ver daarbuiten. Veel van onze grotere klanten hebben kantoren in een of meerdere landen. Ons eigen kantoor is gesitueerd in Nederlands Limburg, waarmee wij met evenveel gemak naar Rotterdam, Antwerpen, Brussel, Keulen, Frankfurt of Parijs reizen.

  Vraag vrijblijvend een offerte aan en lees alles over de mogelijkheden.

 • Verzorgen jullie ook cursussen en workshops voor jongeren en studenten?

  Speciaal voor drukke studenten van hogescholen en universiteiten, bieden we naast praktische workshops over workshops over gesprekstechnieken ook time management en studietechnieken.

  Onze incompany trainingen en workshops over gesprekstechnieken zijn geschikt voor een leeftijd vanaf 14 jaar. Voor deelname aan onze Open Trainingen geldt een minimum leeftijd van 18 jaar.

  Vraag vrijblijvend een offerte aan en lees alles over de mogelijkheden.

 • Kan ik als jurist ook NOvA of KNB punten ontvangen voor jullie cursussen?

  Ons bureau heeft veel ervaring met trainingen en workshops over gesprekstechnieken en time management voor de doelgroep van juristen. Of je nu advocaat, notaris, rechter of juridisch medewerker bent, wij zijn bekend met de dynamiek in je dagelijkse werkomgeving.

  Indien je advocaat of notaris bent kun je voor onze 1-daagse in company trainingen en workshops bij jou op locatie NOvA of KNB punten aanvragen.

  Indien je deelneemt aan een van onze 1-daagse open trainingen bij ons op locatie, dan kun je hiervoor contact opnemen met de NOvA of het KNB en punten aanvragen. Het dagprogramma kun je hier downloaden en overleggen bij je aanvraag voor de punten.

  Indien je een in company training wilt organiseren, helpen we je graag bij het aanvragen van de NOvA-punten. Voor meer informatie over de NOvA of KNB punten voor onze trainingen en workshops kun je e-mailen naar onze collega bjorn@tijdwinst.com.

Nadine
Account manager

Ervaringen van onze cursisten

Wij delen continu onze ervaringen en tips om je te inspireren.
Jurgen Quasters

Vlot verteld onmiddelijk toepasbaar.

8/10
Klantenvertellen
Ruud Geurts

Duidelijk met handige tips

8/10
Klantenvertellen
Dave Reitsema

Ik vond het een prettige training, ik doe al een hoop dingen goed, maar ook nog wat tip en tools erbij gekregen

8/10
Klantenvertellen
David van ’t Wout

Was een zeer leerzame training. Met een goeie leraar die met passie vertelde waardoor het geen saaie training was.

9/10
Klantenvertellen
Maaike Brouwer

Ik kan het geleerde direct toe gaan passen. Het is op een heel prettige manier gebracht voor de trainer. Zeer aan te bevelen!

10/10
Klantenvertellen
Petra Elgersma

Helder en met praktische voorbeelden die blijven hangen en snel toepasbaar zijn.

9/10
Klantenvertellen

Wij verzorgen cursussen voor o.a.

Beste opleider

Beste opleider

6 maal verkozen tot “Beste opleider van Nederland”.

Landelijke dekking

Landelijke dekking

Trainingen op diverse locaties in Nederland en België.

100% Tevredenheid

100% Tevredenheid

Garantie: als je het beloofde resultaat niet behaalt, is dit ons risico.

Score: 
9,4

Score: 9,4

In het afgelopen jaar en meer dan 6.000 beoordelingen

+
25 jaar ervaring

+ 25 jaar ervaring

Met onze ruim 25 jaar ervaring zijn wij dé specialisten