Samen met collega’s werken aan gesprekstechnieken

Volg samen met je collega’s de in-company cursus communicatie en gesprekstechnieken en til jullie gespreksvaardigheden naar een hoger niveau. Tijdens deze cursus leer je om een betere gesprekspartner te worden. Zo leer je om effectief te communiceren, goed te luisteren, vragen te stellen, met conflicten om te gaan en de regie te nemen in een gesprek. Herkennen jullie je in (een van) de onderstaande punten? Dan is deze cursus zeker geschikt. Wij geven deze op maat gemaakte cursus over communicatieve vaardigheden bij jou op locatie, in het Nederlands of in het Engels.


 • Duidelijke boodschap

  Je zoekt manieren om je boodschap helder en eenduidig over te brengen.


 • Omgaan met emoties en weerstand

  Je wilt leren hoe je omgaat met weerstand en emoties, zodat je rustig blijft in gesprekken.


 • Oplossingsgericht

  Je wilt weten wat de drijfveren van je gesprekspartner zijn om zo tot een oplossing te komen.


 • Open en toegankelijk

  Je wilt een open houding aannemen en toegankelijk zijn voor anderen. Zonder oordeel.


 • Meer zelfvertrouwen

  Je verlangt naar meer zelfvertrouwen in gesprekken, bijvoorbeeld door een goede voorbereiding.


 • Verbale & non-verbale communicatie

  Je wilt weten hoe je je houding en woordkeuze effectief kunt inzetten tijdens gesprekken.


 • Vragen stellen & luisteren

  Je wilt weten hoe je vragen stelt en goed luistert, waarmee je een doelgericht gesprek voert.


 • Focus in je gesprek

  Je wilt structuur aanbrengen in je gesprek, de regie nemen en daarmee de focus kunnen behouden.


 • Soepele gesprekken

  Je streeft naar gesprekken die natuurlijk aanvoelen en die soepel verlopen.


 • Regie nemen

  Je wilt tijdens een gesprek op een natuurlijke manier de regie nemen en behouden.

Ik zoek een training voor mij alleen

Waar bestaat onze 1-daagse cursus uit?

Dit is wat jullie zoal kunnen verwachten

Op jullie locatie

1-daagse cursus met collega’s

We geven deze 1-daagse in-company taaltraining bij jullie op locatie. Dat scheelt weer reiskosten en reistijd. We spitsen de cursus volledig toe op de wensen en behoeften die spelen binnen de organisatie. Daarnaast krijgen jullie ongelooflijk veel praktische tips, tricks en technieken mee die je meteen de volgende dag kunt toepassen.

Doelgericht gesprek

Hoe bereid je een gesprek voor?

Een goede voorbereiding is het halve werk. Want: pas als je weet waarover je praat, kun je een doelgericht gesprek voeren. We geven tips over hoe je een gesprek goed voorbereidt. Hoe kun je een agenda opstellen voor je gesprek? En hoe stel je voorafgaand aan het gesprek doelstellingen op? Jij leert de regie te nemen in een gesprek.

Lichaamstaal, stem en woordgebruik

Verbale en non-verbale communicatie

Je leert hoe je je lichaamstaal en stem gebruikt om effectiever te communiceren. Ook je woordkeuze heeft invloed op hoe je overkomt in een gesprek. In dit deel van de cursus leer je ook hoe je non-verbale signalen van anderen kunt herkennen en interpreteren. Het doel: het vermijden van misinterpretaties en misverstanden.

Empathie tonen

Goed luisteren & vragen stellen

In onze in-company cursus communicatie en gesprekstechnieken komt dit duo wel vaker voor: luisteren & vragen stellen. Want als je goed luistert en precies de goede vragen stelt, kun je een hoop relevante informatie loskrijgen. Bovendien toon je empathie als je laat merken dat je goed luistert en ook echt meer wilt weten.

Rapport maken

Een natuurlijke klik voelen

Heb je een klik met iemand? Dan gaan gesprekken lekker soepel. Zo’n klik wil je dan ook met ieder ander voelen. Onze trainers kennen een aantal technieken om een natuurlijke klik te krijgen met je gespreksgenoot. Dit noemen we ook wel ‘rapport maken’. Je kunt deze technieken in elk gesprek toepassen, ook als het gesprek lastig is.

Bij jezelf en bij anderen

Omgaan met emoties en weerstand

Wat nou als een gesprek leidt tot emotie of weerstand? Wat doe je dan? Je leert hoe je deze gevoelens kunt herkennen. Zowel bij jezelf als bij de ander. Je leert technieken die je in ieder gesprek kunt toepassen. Je bouwt daarmee aan je empathisch vermogen en je kunt conflicten vermijden. Dat is onder andere relevant als je slecht nieuws moet brengen.

Ervaringen delen

Help elkaar verder

Het mooie van deze in-company taaltraining is dat je ‘m volgt samen met je collega’s. Je kent elkaar waarschijnlijk al een tijdje, maar toch is het goed om elkaars valkuilen en communicatiestijlen te doorgronden. Dat zal in het begin spannend zijn, maar uiteindelijk kunnen jullie elkaar écht verder helpen en samen werken aan betere gesprekstechnieken.

Nadine
Account manager

Dit levert de in-company taaltraining je op:


 • Betere communicatie

  Je kunt helderder communiceren. Met je collega’s, maar ook met klanten of andere gesprekspartners. Je bent duidelijk, toegankelijk en je houdt rekening met de ander.


 • Heldere boodschap overbrengen

  Je brengt duidelijk en helder over wat je verwacht en wat jij bijdraagt. Je toetst regelmatig of jullie elkaar snappen en jullie maken duidelijke afspraken.


 • Zelfverzekerde houding

  Je gaat zelfverzekerd een gesprek in, je zegt wat je vindt en voelt. Uiteraard op een gepaste wijze.


 • Bewust gedrag

  Je bent je bewust van jouw stijl van communiceren. Je herkent het als je niet goed luistert of als je eigen referentiekader je beeld of mening beïnvloedt.


 • Constructieve gesprekken

  Je brengt structuur aan in je gesprekken, je komt zeker over en je weet goed hoe je op anderen overkomt.


 • Prettiger samenwerken

  Je communiceert transparant en je bent altijd eerlijk. Daardoor weten mensen wat ze aan je hebben.


 • Een luisterend oor

  Je staat open voor de mening en zienswijze van de ander. Je bent een luisterend oor, vraagt door en toetst voordat je conclusies trekt.


 • Structuur en regie

  Je bereidt je gesprekken goed voor, je brengt structuur aan en je kunt de regie in eigen handen houden. Zo breng jij focus aan in een gesprek.

Ik zoek een training voor mij alleen

Wij verzorgen cursussen voor o.a.

Ervaringen van anderen

Wat zeggen oud-cursisten?
Tara Straatman

Een hele leerzame dag met duidelijke voorbeelden en tips die je kunt gebruiken in het dagelijks leven. Erg interessant en ik heb er zeker wat aan.

10/10
Klantenvertellen
Anda reniers

De training deden we met collega’s waardoor het gezellig en leerzaam is. De situaties die worden besproken zijn daardoor ook herkenbaar. De trainer vond ik vakkundig.

10/10
Klantenvertellen
Marcella van Berlo

De trainer is motiverend, wisselt prettig af in werkvormen en theorie-praktijk. Ik heb er veel goede tips aan over gehouden en ben gemotiveerd om deze direct in praktijk te brengen!

10/10
Klantenvertellen
Astrid Streng

Je kunt meteen de dag erna aan de slag met alle handige tips en tools. Voor de training was ik sceptisch maar er zitten handige bruikbare tips in!

10/10
Klantenvertellen
Arjan van de Groep

Nuttige dag, heldere en duidelijke uitleg dat direct toepasbaar is.

10/10
Klantenvertellen
Jitske Schafraad

Heel veel handige tips en trucs gehoord en gezien van een energieke en deskundige trainer.

10/10
Klantenvertellen

De beste cursus communicatie en gespreksvaardigheden

Waarom je voor ons kiest

6 keer verkozen tot ‘Beste Opleider van Nederland’

Wij zijn al 6 keer gekroond als ‘Beste Opleider van Nederland’ in de categorie: persoonlijke effectiviteit, waaronder in Waaronder in 2020, 2021 én 2022. Door te kiezen voor onze cursus Gesprekstechnieken, kies je voor het best beoordeelde opleidingsinstituut van Nederland.

Reviewscore van een 9,4

Gemiddeld worden onze cursussen beoordeeld met een 9,4! Deze score komt voort uit de reviews die je onder andere kunt lezen op Klantenvertellen.nl. Op die manier krijg jij een goed beeld van de cursus. Bovendien kunnen wij onze training steeds blijven optimaliseren op basis van de reviews.

Accreditaties en keurmerken

Snellezen.com is onderdeel van Tijdwinst.com: expert in slimmer (samen)werken. Tijdwinst.com is door verschillende organisaties erkend en geaccrediteerd, waaronder door NRTO, GAIA, NOVA, KNB, Registerplein en Register Belasting Adviseurs. Het grootste voordeel voor jou? Je volgt de training bij een bureau dat hoog aangeschreven staat bij diverse beroepsorganisaties. Lees meer over deze accreditaties.

Wij zijn dé gespecialiseerde partij

Gesprekstechnieken.com is slechts één initiatief van Tijdwinst.com. Naast onze gesprekstechnieken training kun je bij ons ook terecht voor een cursus timemanagement, assertiviteit, feedback geven, snellezen, thuiswerken en meer. Al onze opleidingsvarianten vind je op Tijdwinst.com.

Meer over ons

Gesprekstechnieken.com is onderdeel van de overkoepelende organisatie Tijdwinst.com. Tijdwinst.com biedt een overzicht van opleidingen die allemaal te maken hebben met persoonlijke effectiviteit. We geven al sinds 1999 trainingen die allemaal dezelfde insteek hebben: 1-daagse cursussen die voornamelijk praktisch zijn en die worden gegeven door échte experts. Het doel van Tijdwinst.com is om mensen en organisaties slimmer te laten (samen)werken. Wij zijn niet alleen expert in gesprekstechnieken, maar bijvoorbeeld ook in timemanagement, assertiviteit, feedback geven & ontvangen, snellezen en slimmer (thuis)werken. We geven onze trainingen door heel Nederland, in België en soms ook (ver) daarbuiten voor onze Engelstalig deelnemers.

Bekijk ons team

Wij zijn geaccrediteerd door

Beste opleider

Beste opleider

6 maal verkozen tot “Beste opleider van Nederland”.

Landelijke dekking

Landelijke dekking

Trainingen op diverse locaties in Nederland en België.

100% Tevredenheid

100% Tevredenheid

Garantie: als je het beloofde resultaat niet behaalt, is dit ons risico.

Score: 
9,4

Score: 9,4

In het afgelopen jaar en meer dan 6.000 beoordelingen

+
25 jaar ervaring

+ 25 jaar ervaring

Met onze ruim 25 jaar ervaring zijn wij dé specialisten