Wil je jouw gesprekken naar een hoger niveau tillen? Of je nu graag babbelt als een waterval of eerder een rustige luisteraar bent, gesprekstechnieken zijn voor iedereen waardevol. Ze zorgen ervoor dat jouw boodschap helder overkomt, het gewenste effect bereikt wordt, en je krijgt wat je wilt, of het nu tijdens een informele borrel is of een diepgaand gesprek met een vriend. Ontdek hier 10 praktische gesprekstechnieken die je direct kunt toepassen.
Wat komt aan bod?
- Wat kan je doen om beter te communiceren?
- Laten we beginnen met de basis: wat zijn gesprekstechnieken?
- Duidelijk communiceren tips: 10 gesprekstechnieken
- Kortom: hoe leer ik effectief communiceren?
- Veelgestelde vragen rondom beter communiceren
Wat kan je doen om beter te communiceren?
We kletsen wat af op een dag, gemiddeld zo’n 15.000 woorden, maar sommigen onder ons gaan zelfs tot 50.000 woorden per dag. Of je nu veel praat of juist weinig, we voeren allemaal gesprekken.
Wat is effectief communiceren?
Effectief communiceren betekent duidelijk je gedachten en gevoelens delen, zodat anderen je begrijpen. Het gaat niet alleen om praten, maar ook om luisteren en begrijpen wat de ander zegt
Waarom is communicatie belangrijk?
Communicatie is belangrijk omdat het helpt bij het opbouwen van relaties, het voorkomen van misverstanden en het bereiken van doelen. Het maakt samenwerking mogelijk en versterkt verbondenheid tussen mensen.
En als je dat goed wilt doen, waarom niet meteen super goed? Daar heb je slechts een aantal gesprekstechnieken voor nodig. Tien, welteverstaan.
Laten we beginnen met de basis: wat zijn gesprekstechnieken?
Simpel gezegd, het zijn handige tactieken om je communicatie te laten slagen. Of het nu gaat om ervoor zorgen dat de ander begrijpt wat je bedoelt, iemand overtuigen, effectieve feedback geven, of simpelweg ervoor zorgen dat de ander zich gehoord voelt.
Welke gesprekstechnieken moet je leren?
Nu vraag je je misschien af welke gesprekstechnieken er zijn. Nou, er zijn talloze. Denk aan motiverende technieken om iets voor elkaar te krijgen, methoden om krachtige feedback te geven, en specifieke technieken die in de hulpverlening, psychologie of zorg goed werken.
Bij gesprekken denk je waarschijnlijk eerst aan de woorden die je kiest. Natuurlijk weet je dat “feedback” vriendelijker klinkt dan “kritiek” en dat je jezelf met woorden als “een beetje”, “misschien” en “af en toe” kleiner maakt dan nodig. Maar een krachtige boodschap overbrengen gaat verder dan alleen woordkeuze.
Het draait ook om begrip creëren, ervoor zorgen dat de ander zich gehoord voelt, op het juiste moment empathie tonen, zorgen dat je non-verbale communicatie in lijn is met wat je zegt, en zelfverzekerd overkomen. Dit alles valt onder gesprekstechnieken.
Waarom zijn deze technieken belangrijk?
Nou, als je ze beheerst, verbeter je al je gesprekken. Het komt de relaties met mensen om je heen ten goede, laat je zelfverzekerd overkomen en zorgt ervoor dat je de gewenste resultaten behaalt. Of je nu constructieve kritiek moet geven of een ingewikkeld onderwerp moet uitleggen, met krachtige gesprekstechnieken kom je verder.
Duidelijk communiceren tips: 10 gesprekstechnieken
1. Maak gebruik van storytelling
Wil je dat jouw boodschap blijft hangen en anderen overtuigd raken? Giet je informatie dan in de vorm van een verhaal. Deze aanpak is bewezen effectief en wordt vaak toegepast door presidenten, ministers en andere bekende figuren. Storytelling werkt, en dat weten hun spindoctors maar al te goed.
Dus vermijd een saaie opsomming van feiten. Geef je informatie wat meer flair door het te presenteren met een pakkend verhaal. Begin met een situatieschets, belicht het probleem of de situatie, en kom dan tot de oplossing. Op deze manier blijft je boodschap beter hangen dan wanneer je het simpelweg feitelijk brengt.
Stel je voor, je werkt in een team waarin iedereen gefocust is op individuele doelen en samenwerking lijkt te ontbreken. In plaats van simpelweg te zeggen: “We moeten beter samenwerken,” kun je de boodschap krachtiger overbrengen door een verhaal te gebruiken.
Effectief communiceren voorbeeld
“Vanochtend tijdens ons overleg herinnerde ik me een situatie uit mijn studententijd. We hadden een groepsproject waarin iedereen zijn eigen pad bewandelde zonder echt samen te werken. Resultaat? Een rommelig eindproduct en gefrustreerde teamleden. Ik wil niet dat ons team dezelfde weg inslaat. Laten we samenwerken als een goed geoliede machine, net zoals ik later heb geleerd in mijn carrière. Het maakt ons sterker en brengt ons verder dan we individueel kunnen gaan.”
Op deze manier maak je abstracte concepten tastbaar en betrek je mensen emotioneel bij het doel. Het verhaal blijft beter bij, en het is waarschijnlijker dat je teamleden zich verbonden voelen met het idee van verbeterde samenwerking.
2. Leer je stem optimaal inzetten
Je spreekt om gehoord te worden, en hoe je iets zegt is net zo belangrijk als wat je zegt. Misschien herken je het gevoel dat je iets zei in een groep, maar niemand leek te reageren. Was je niet gehoord of gewoon genegeerd?
Dat kun je voorkomen door je stem op de juiste manier te gebruiken, zoals Julian Treasure uitlegt in zijn TED-talk ‘How to speak so that people want to listen’. Hier is zijn advies in een notendop:
- Spreek met een zelfverzekerde, lage stem, die vanuit je buik of borst komt (niet je keel of neus).
- Voorkom trillingen in je stem en houd hem zacht en warm door een rechte houding aan te nemen en diep te ademen.
- Vermijd monotoon spreken; breng ritme aan zonder aan het einde van een zin omhoog te gaan.
- Spreek niet te snel; neem gepaste pauzes tussen woorden en zinnen.
- Houd je stem beheerst en spreek niet te luid. Een zachte, weloverwogen stem vraagt om aandacht.
3. Stel vragen en vraag door
Mensen zijn geneigd om graag over zichzelf te praten. Dus, als iemand oprechte interesse toont door vragen te stellen, vinden we die persoon al snel sympathiek. Kort gezegd: het stellen van vragen is altijd een slimme zet in gesprekken.
Door vragen te stellen, laat je zien dat je de zaken graag volledig begrijpt, en het toont interesse in de ander. Geef de voorkeur aan open vragen, beginnend met ‘wie’, ‘wat’, ‘waar’, ‘wanneer’, ‘waarom’ of ‘hoe’. Met gesloten vragen krijg je vaak korte antwoorden en kan het gesprek snel stilvallen. Open vragen stimuleren de ander om meer te delen en bevorderen een echt gesprek.
- Wat geeft je die drive om elke dag naar je werk te gaan?
- Opvolging vraag: “Kun je me vertellen over een specifieke situatie waarin je het gevoel had dat je echt iets waardevols bijdroeg?”
- Hoe kwam je eigenlijk op dit idee?
- Opvolging vraag: “Welke hobbels kwam je tegen tijdens het ontwikkelingsproces, en hoe heb je die aangepakt?”
- Waar zie je jezelf over vijf jaar?
- Opvolging vraag: “Wat denk je dat je nodig hebt om die toekomstvisie te realiseren, en welke stappen neem je momenteel om daar te komen?”
- Wat was het meest uitdagende project waaraan je hebt gewerkt, en hoe heb je dat aangepakt?
- Opvolging vraag: “Zijn er specifieke vaardigheden die je hebt opgedaan tijdens dat project en nu toepast in andere situaties?”
- Op welk gebied zou je graag beter willen worden?
- Opvolging vraag: “Denk je al na over stappen die je kunt nemen om die verbetering te bereiken?”
- Hoe deal je met stressvolle situaties op het werk?
- Opvolging vraag: “Heb je bepaalde strategieën of routines ontwikkeld om stress te verminderen?”
- Wat was de grootste les die je hebt geleerd van een recente tegenslag?
- Opvolging vraag: “Hoe heeft die ervaring je kijk op uitdagingen veranderd en beïnvloedt het hoe je dingen nu aanpakt?”
4. Gebruik vaker het woord ‘waarom’ (zeker als je wilt overtuigen)
Wil je anderen overtuigen van een beslissing of keuze? Het woord ‘waarom’ kan dan een krachtig hulpmiddel zijn. “Waarom?”, vraag je je misschien af. Nou, het idee is om je argumentatie om te draaien. Presenteer niet eerst je standpunt en dan de redenen, want mensen die tegen zijn, haken dan snel af. Doe het andersom: leg eerst uit hoe je tot de keuze bent gekomen en presenteer dan je standpunt als een logisch gevolg.
Stel je voor dat je vrienden hebt die twijfelen over welke film ze moeten kijken op jullie filmavond. In plaats van te zeggen: “Laten we de nieuwe actiefilm kijken,” probeer je het met een ‘waarom’-benadering.
“Oké, waarom zouden we de nieuwe actiefilm moeten bekijken? Nou, die ene acteur speelt erin mee, het is geregisseerd door Christopher Nolan én het blijkt een echte doordenker te zijn! Dat is waarom het voor mij een must-see is!”
Op deze manier betrek je je vrienden bij het besluitvormingsproces en geef je hen de redenen voordat je het uiteindelijke voorstel doet. Het maakt het niet alleen overtuigender, maar ook leuk en interactief.
5. Toon begrip in plaats van je mening door te drukken
Deze gesprekstechniek is niet alleen het geheime wapen van verkopers maar kan ook prima ingezet worden in zakelijke dialogen. Ken je die managers die zeggen: “Oh, dat begrijp ik heel goed, Linda. Maar wij kunnen helaas niet…”?
Mensen willen zich gehoord voelen, zelfs als ze kritisch zijn. Veeg daarom nooit zomaar de feedback van anderen van tafel; ga erop in. Toon begrip voor hun perspectief. Laat merken dat je hun standpunt begrijpt. Hiermee vergroot je de kans dat de ander blijft luisteren en openstaat voor wat jij te zeggen hebt.
“Ik begrijp volkomen jouw bezorgdheid over de deadline. Het is inderdaad een strak schema, en ik waardeer dat je dit opwerpt. Laten we samen eens kijken naar mogelijke manieren om de planning te optimaliseren en ervoor te zorgen dat we het project succesvol kunnen afronden zonder al te veel stress.”
Op deze manier erken je de zorgen van je teamlid en toon je empathie, wat de samenwerking ten goede komt.
6. Geef constructieve feedback met de 4 G’s
Feedback geven is niet ieders favoriete bezigheid. Toch is het soms noodzakelijk om irritaties te voorkomen en de samenwerking soepel te houden. Zorg er wel voor dat je feedback op een goede manier geeft, en het model van de 4 G’s kan je hierbij helpen.
- Beschrijf het Gedrag dat je hebt waargenomen: “Ik heb gemerkt dat de laatste twee weken de verslagen niet op tijd zijn ingediend volgens de afgesproken deadline.”
- Geef aan welk Gevolg dit heeft voor jou (of anderen): “Dit zorgt ervoor dat we als team onze andere taken niet effectief kunnen plannen en dat we vaak onder druk staan om last-minute correcties aan te brengen.”
- Benoem welk Gevoel dit bij je oproept: “Hierdoor voel ik me gestrest en heeft het een impact op de kwaliteit van ons werk.”
- Vertel welk Gewenst gedrag je liever zou zien: “Ik zou het waarderen als we allemaal proactief kunnen zijn met betrekking tot de deadlines, zodat we een soepeler werkproces hebben en kwalitatief hoogwaardig werk kunnen afleveren zonder onnodige stress.”
P.S. Als je collega worstelt met planning, bekijk gerust ons boek ‘Elke Dag om 15.00 Uur Klaar.’ Daarin ontdek je hoe je meer gedaan krijgt in minder tijd en met een heldere planning.
7. Communiceer kort en bondig
Een uitdaging, zeker, maar probeer het toch. Het is één van de professionele gesprekstechnieken die je veel succes kan opleveren.
Mensen hebben de neiging om te veel woorden te gebruiken. Te veel argumenten of eindeloze anekdotes brengen vaak het tegenovergestelde effect teweeg. De aandacht van de ander verslapt of je punt komt niet helder over.
Denk liever van tevoren precies na over wat je wilt zeggen. Zorg ervoor dat jouw statement in maximaal 40 woorden past. Hiermee kom je krachtiger over dan wanneer je uitgebreid uitlegt.
In plaats van: “Nou, laten we eens praten over het project. Ik bedoel, het is al een tijdje bezig, en ik denk dat we wat problemen hebben met de voortgang. Er zijn verschillende factoren die hierbij een rol spelen, zoals de interne communicatie en de externe factoren die onze planning beïnvloeden. Ik wil niet zeuren, maar ik denk dat we echt moeten kijken naar manieren om dit te versnellen.”
Kort maar krachtig zou je kunnen zeggen: “Het project duurt te lang. Laten we manieren vinden om het te versnellen.”
Hiermee breng je je boodschap duidelijk over, vermijd je overbodige details en blijft je punt helder binnen de 40 woorden.
8. Neem vaker de regie
Voel je je weleens het slachtoffer van eindeloze vergaderingen waar je collega’s maar geen einde aan lijken te breien? Besef dan dat jij de touwtjes in handen hebt, of in elk geval kunt nemen. Neem de regie.
Hoe? Zet vooraf kaders neer. Geef al vóór de vergadering aan waar je het over wilt hebben, wat het doel is en hoeveel tijd je hebt. Als de tijd snel gaat, geef dan op tijd aan dat jullie nog maar X minuten hebben en dat je echt tot de kern moet komen. Zo zorg je ervoor dat het gesprek niet eindigt zonder duidelijkheid over de belangrijkste onderwerpen.
“In onze vergadering van vandaag wil ik ons richten op de marketingstrategie voor het komende kwartaal. Het doel is om in 30 minuten de hoofdpunten te bespreken.” Na 20 minuten merk je dat het gesprek afdwaalt, dus grijp je in: “We hebben nog 10 minuten, laten we ons richten op de essentie en eventuele verdere discussie naar een later moment verplaatsen.”
9. Let op je non-verbale communicatie
Dit is een van die voorbeelden van gespreksvaardigheden waar veel mensen de mist in gaan. Je hebt weloverwogen je boodschap voorbereid, maar door je non-verbale communicatie komt het niet goed over.
Let hierop:
- Neem een open houding aan: handen langs je lichaam en schouders naar achteren. Dit straalt zelfvertrouwen uit en nodigt anderen uit om naar je te luisteren.
- Richt je voeten naar de ander, niet naar de deur. Het laatste kan onbewust onzekerheid tonen – een communicatiemethode waar je je waarschijnlijk niet eens bewust van bent.
- Spreek luid en duidelijk (maar niet te luid), zorg ervoor dat je volume voldoende is om gehoord te worden. Vermijd mompelen of te snel spreken, zodat anderen jouw boodschap goed kunnen begrijpen.
- Leg nadruk op belangrijke woorden in je boodschap. Hierdoor kan de luisteraar de juiste betekenis halen uit wat je zegt. Bijvoorbeeld, als je benadrukt dat een beslissing ‘essentieel’ is voor het team, gebruik dan je stem om dit woord extra krachtig te maken. Hierdoor begrijpen anderen de urgentie en het belang ervan.
10. Luister aandachtig
Beter leren communiceren? Een gesprek voeren is tweerichtingsverkeer. Je zendt niet alleen informatie, maar neemt ook de moeite om te luisteren naar wat de ander te zeggen heeft. Luisteren blijkt echter behoorlijk lastig te zijn. We denken allemaal dat we er goed in zijn, maar in werkelijkheid gaan we er vaak de mist mee in. De woorden van de ander bereiken wel je oren, maar dat betekent nog niet dat je daadwerkelijk luistert. Wat vaak automatisch gebeurt, is dat we denken. Vooral over onszelf.
Deskundigen noemen dit autobiografisch luisteren. Je luistert maar half omdat je vooral bezig bent met hoe je gaat reageren op dit verhaal. Waarschijnlijk met een anekdote of een voorbeeld uit je eigen leven.
Als je betere gesprekken wilt voeren, moet je écht luisteren. Zodat je begrijpt wat de ander zegt, interesse toont en zijn verhaal integreert in wat jij te zeggen hebt. Dit geldt ook in conflictsituaties: luisteren, doorvragen, begrijpen, in plaats van half luisteren, jouw standpunt doordrukken en je gelijk willen halen.
In motiverende gespreksvoering is reflectief luisteren bijvoorbeeld een cruciale vaardigheid. Dit betekent dat je de boodschap van de ander in je eigen woorden samenvat. Zo merkt de ander dat je goed hebt geluisterd, en kun jij nagaan of je het goed hebt begrepen.
Daarnaast is actief luisteren een veelgebruikte methode. Hierbij geef je de ander uitgebreid de ruimte om te vertellen. Neem het woord niet over, maar luister alleen en stimuleer de ander met subtiele signalen (zoals knikken of hmhm’en) om verder te praten.
Stel, een collega komt naar je toe en zegt: “Ik vind het lastig om te gaan met de veranderingen in het project. Alles lijkt zo onduidelijk, en ik voel me overweldigd.”
In plaats van automatisch te reageren met je eigen ervaringen of oplossingen, kun je actief luisteren toepassen. Probeer deze manieren van communiceren eens:
- Herformuleer: “Ik hoor dat je het moeilijk vindt om om te gaan met de veranderingen in het project. Klopt dat?”
- Toon begrip: “Het klinkt alsof je je overweldigd voelt door de onduidelijkheid. Dat moet zeker frustrerend zijn.”
- Moedig aan om verder te praten: “Wil je misschien meer delen over welke specifieke aspecten je verwarren of overweldigen? Ik ben hier om naar je te luisteren.”
Dit laat zien dat je niet alleen de woorden van je collega hoort, maar ook begrijpt en bereid bent om dieper op de kwestie in te gaan.
Kortom: hoe leer ik effectief communiceren??
Je manier van communiceren verbeteren? Gefeliciteerd, je hebt nu een schat aan waardevolle gesprekstechnieken tot je beschikking die je kunt inzetten om je communicatie te verbeteren en succesvoller te zijn in verschillende situaties. Of je nu beter wilt communiceren met je partner, een informeel praatje maakt bij een borrel, een vergadering leidt of een diepgaand gesprek voert met een vriend, deze technieken zullen je helpen om helderder over te komen, anderen te overtuigen en te krijgen wat je wilt.
Laat ons je nog even herinneren aan de belangrijkste punten die je kunt toepassen in je dagelijkse gesprekken:
Communicatie verbeteren op de werkvloer of in je privé-leven?
- Storytelling: maak je boodschap boeiender door het in de vorm van een verhaal te gieten. Het maakt abstracte concepten tastbaar en verbindt mensen emotioneel met het doel.
- Optimaal gebruik van je stem: leer hoe je je stem op de juiste manier kunt inzetten. Spreek met zelfvertrouwen, voorkom trillingen, vermijd monotoon spreken en neem de tijd om duidelijk en beheerst te praten.
- Stel vragen en vraag door: toon oprechte interesse door vragen te stellen, bij voorkeur open vragen. Dit stimuleert anderen om meer te delen en bevordert een echt gesprek.
- Gebruik het woord ‘waarom’: maak je argumentatie overtuigender door het woord ‘waarom’ te gebruiken. Leg eerst uit hoe je tot een keuze bent gekomen voordat je je standpunt presenteert.
- Toon begrip in plaats van je mening door te drukken: erken de zorgen van anderen en toon empathie. Dit vergroot de kans dat de ander openstaat voor wat jij te zeggen hebt.
- Geef constructieve feedback met de 4 G’s: beschrijf het gedrag, geef aan welk gevolg het heeft, benoem welk gevoel het bij je oproept, en vertel welk gewenst gedrag je liever zou zien.
- Communiceer kort en bondig: houd je boodschap duidelijk binnen 40 woorden. Vermijd overbodige details en breng je punt helder over.
- Neem vaker de regie: zet vooraf kaders neer en stuur het gesprek in de richting die jij wilt. Wees assertief en zorg ervoor dat het gesprek focust op de essentiële onderwerpen.
- Let op je non-verbale communicatie: neem een open houding aan, richt je voeten naar de ander, spreek duidelijk en leg nadruk op belangrijke woorden om je boodschap kracht bij te zetten.
- Luister aandachtig: oefen echt luisteren, vermijd autobiografisch luisteren, en gebruik technieken zoals reflectief luisteren en actief luisteren om de ander te begrijpen en interesse te tonen.
Door deze gesprekstechnieken te gebruiken, zul je merken dat niet alleen de kwaliteit van je gesprekken verbetert, maar ook de relaties met de mensen om je heen!
Communicatieve vaardigheden verbeteren? Volg de Gesprekstechnieken cursus
Wil jij jouw communicatievaardigheden naar nieuwe hoogten tillen? Ontdek de kracht van effectieve gesprekstechnieken met onze exclusieve 1-daagse training Gesprekstechnieken! Leer effectief en zelfverzekerd communiceren in elke situatie.
Ontdek reflectief en actief luisteren, de kracht van overtuigend spreken en nog veel meer. Deze training is ontworpen voor iedereen die zijn communicatieskills wil aanscherpen, of je nu in een professionele setting bent of gewoon in het dagelijks leven.
Waarom meedoen?
- Leer hoe je impact maakt met je woorden
- Ontdek de geheimen van overtuigend spreken
- Verbeter je luistervaardigheden en begrip
- Krijg grip op lastige gesprekken
- Persoonlijke communicatie verbeteren
Deze 1-daagse Gesprekstechnieken Training is praktisch, interactief en speciaal ontworpen voor direct toepasbare resultaten. Maak je klaar om je communicatievaardigheden naar een hoger niveau te tillen! Schrijf je nu in en word communicatief sterk!
Meer weten over beter communiceren? Lees verder
- Helder communiceren? Onderschat deze 7 zinnen nóóit
- Assertief communiceren tips: het ik-model
- Dé 6-stappen-checklist: kort en bondig communiceren voor het grootste effect
- ‘Nee, laat nu maar’ — stop met passief agressief communiceren
Veelgestelde vragen rondom beter communiceren
-
Welke 5 punten zijn belangrijk bij goed communiceren?
- Luister actief: geef volledige aandacht aan de ander.
- Wees duidelijk: gebruik heldere taal om je boodschap over te brengen.
- Gebruik non-verbale signalen: let op lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen.
- Stel vragen: verifieer of je de ander goed begrepen hebt.
- Wees respectvol: toon begrip en respecteer verschillende meningen.
-
Waarom heb ik moeite met communiceren?
Communicatieproblemen kunnen ontstaan door onzekerheid, angst voor oordeel of gebrek aan zelfvertrouwen. Soms spelen persoonlijke ervaringen of misverstanden een rol. Het is normaal en leerbaar.
-
Ik heb moeite met praten over gevoelens
Praten over gevoelens kan lastig zijn door angst voor kwetsbaarheid of eerdere negatieve ervaringen. Het is oké om stap voor stap te oefenen en steun te zoeken bij vertrouwde mensen. Het delen van emoties kan bijdragen aan een diepere connectie met anderen.
-
Wat zijn 10 voorwaarden voor goede communicatie?
- Duidelijkheid: zorg voor heldere boodschappen.
- Empathie: toon begrip voor de gevoelens van anderen.
- Respect: waardeer verschillende standpunten.
- Openheid: deel gedachten en gevoelens eerlijk.
- Actief luisteren: geef volledige aandacht aan de spreker.
- Geduld: neem de tijd om te begrijpen en begrepen te worden.
- Positieve houding: ga uit van goede intenties.
- Non-verbale signalen: let op lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen.
- Constructieve feedback: geef en ontvang feedback op een opbouwende manier.
- Flexibiliteit: pas je communicatiestijl aan de situatie aan.
-
Communicatie in relatie verloopt moeilijk, hoe verbeteren?
Wanneer er slechte communicatie in een relatie is en communicatieproblemen optreden, is het belangrijk om stapsgewijs te werken aan verbetering.
- Begin met open en eerlijke gesprekken waarbij je je gevoelens en gedachten deelt.
- Luister actief naar je partner en probeer begrip te tonen voor elkaars standpunten.
- Gebruik “ik”-boodschappen om te voorkomen dat de ander zich aangevallen voelt.
- Overweeg samen professionele hulp, zoals relatietherapie, om gezamenlijk aan effectievere communicatievaardigheden te werken.
Het opbouwen van vertrouwen en het tonen van respect voor elkaars perspectief zijn erg belangrijke stappen naar een gezonde communicatie in de relatie.
Wie zijn wij? | Cursus Gesprekstechnieken
Tijdwinst.com is gespecialiseerd in slimmer (samen)werken. Dat vraagt ook om heldere communicatie, duidelijke gesprekken en elkaar op een nette manier feedback geven. Daar is onze cursus gesprekstechnieken dan ook op gericht.
Daarnaast verzorgen we nog meer (online) trainingen voor werknemers en ondernemers in heel Nederland. Bijvoorbeeld op het gebied van timemanagement, feedback geven, assertiviteit en snellezen. Nieuwsgierig? Neem dan een kijkje op onze website of blogs, en schrijf je in voor één van onze (digitale) trainingen.
- 1-daagse training Gesprekstechnieken | Blog
- 1-daagse training Feedback Geven | Blog
- 1-daagse training Assertiviteit | Blog
- 1-daagse training Timemanagement | Blog
- 1-daagse training Snellezen, Mindmapping en Geheugentechnieken | Blog
- 1-daagse training Effectief Thuiswerken voor Teams | Blog